Isnin, 21 Jun 2010

MANGKUK KUIH RAYA..

Mangkuk atau bekas kuih raya ni pun hasil dari hunting juga , bila tengok saja kat kedai apeks terus saya teringat masa kecil dalam umur 8-9 tahun mak saya ada beli bekas kuih raya ni , boleh dikatakan semua jiran/makcik kawan mak saya kat kawasan perumahan yang kami duduk masa tu di Taman Long Jaafar A , Taiping ada bekas kuih raya ni kiranya in trend la masa tu kan .

Masa hunting tu juga saya ada jumpa penutup bekas kuih raya ni color coklat , lawa tu kalau dapat satu set juga..tapi bila saya cari dah tak ada atau mungkin dah pecah. Tokeh kedai memang suruh saya beli semua yang tinggal 5 biji je pun so saya beli la simpan dan boleh di guna juga nanti...




Pinggan mangkuk yang lama dibuang jangan...
Banyak kenangan yang tersimpan....

Hanya jauhari mengenal manikamnya..

Tiada ulasan:

Catat Komen

Terima kasih pada semua pengunjung yang sudi singgah ke blog saya ini , sila la tinggalkan komen anda dan ceria selalu ya..