Isnin, 28 Jun 2010

BUNGA PADI


Petang semalam saya ke Bunga Reben cari lace lagi untuk di buat simpanan , sebelum ke jalan TAR saya singgah dulu kat Jalan Pasar . Masa sampai banyak dah kedai tutup tinggal kedai jual ikan aquarium yang buka lagi , kedai yang saya beli pinggan dulu pun dah tutup lain kali kalau nak datang sini kena cepat sikit . Kedai apek kat sini pun dah tak banyak barang antiknya , saya saja pegi sebab memang saya akan tempuh jalan Pasar kalau nak ke KL pun.
Sebelum ni saya tak pernah masuk lagi kedai nyonya ni , macam biasa saya rasa mungkin saya tak dapat jumpa barang yang menarik kalau ada pun mesti piring atau pinggan kangkung lagi yang saya akan jumpa. Memang betul pun banyak sangat pinggan kangkung yang saya jumpa tapi bila saya donggak ke bahagian rak atas saya nampak teko bunga padi niiiiii . Sukanya sebab harga teko ni yang murah dan bestnya sebab saya jumpa sendiri , terujanya lain sangat la.....wa manyak happy .....
So , ini lah rupa teko bulat corak bunga padi hasil hunting saya petang semalam , rim silvernya berkilat sangat maklum la brand new . bila tanya nyonya kedai , dia kata last piece kat stor pun dah tak ada design lama macam ni dia dah tak oder lagi.


Close-up bunga padi dan kudup/putik bunga yang ninot/kecil dan comel kat tepi tu..


Teko bunga padi dengan piring bujang bunga padi yang saya dapat hasil hunting di Alor Setar . Corak yang sama tapi rim kat piring ni color gold pulak , ok la tak kisah coraknya masih sama . Lepas ni saya nak cari cawan corak bunga padi 2 kuntum ni , harap dapat la saya jumpa...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih pada semua pengunjung yang sudi singgah ke blog saya ini , sila la tinggalkan komen anda dan ceria selalu ya..