Ahad, 15 Mei 2011

Teko cinonet corak kangkung

Dah lama saya simpan teko ni tapi disebabkan kecuaian sendiri masa menyimpannya dulu so teko cute ni dah missing in action untuk tempoh yang sangat lama tapi nasib baik la baru-baru ni saya dapat jumpa balik teko ni , syukur alhamdulillah . Teko ni saya simpan semenjak dari tahun 1999 dan teko ni saya ambil dari rumah saya sendiri di kampung lepas saya minta dari mak saya la . Dulu saya nak simpan teko ni bukan sebab saya minat nak kumpul pml tapi sebab teko ni ada sentimental value yang tersendiri pada saya serta kenangan yang saya akan ingat sampai ke akhir hayat saya ni . Bila saya mula minat kumpul pml pada tahun 2009 baru la saya teringat balik pada teko cute bunga kangkung ni so saya pun mula la cari tapi saya lupa di mana saya simpan sebab dah lama sangat . Lepas cari dan terus mencari selongkar sana sini akhirnya saya jumpa juga dalam stor dan syukur alhamdulillah teko ni masih dalam keadaan yang baik dan cantik . So sekarang teko cute ni dah selamat berkumpul dengan koleksi kangkung saya yang lain....happynya..

Di sebab kan dah lama sangat saya simpan teko ni saya lupa macam mana la rupa bentuk teko kangkung ni yang saya cuma ingat teko ni ialah teko mini . So masa jumpa balik bungkusan teko ni saya ingat teko ni mesti bentuk biasa tapi bila buka kertas pembalutnya waaaaaaaaaa..terkejut akak memang terkezuztt oooo tak ku sangka bentuk teko ni lain dari yang lain teko ni tersangat la cutenya dan termasuk dalam bentuk teko yang 'rare' . So apa lagi memang saya happy sangat la masa tu , there n then saya terus call mak saya dan kongsi kegembiraan saya ni....' Mak , mak ingat dak dekat teko kecik kangkung yang dulu mak guna untuk.....' dan saya terus bersembang dengan mak saya tentang teko yang menyimpan seribu kenangan ni ......

Dari info yang saya dapat tau dari teman sehobi katanya corak bunga kangkung dengan dendalu pink adalah yang paling lama .


Perbandingan saiz teko dengan cawan bujang , teko cute ni memang kecil je . Alhamdulillah lepas lama mencari akhirnya teko yang sangat banyak menyimpan kenangan ni saya jumpa kembali . Kalau dah memang ada bahagian untuk saya tak ke mana perginya...itu je la yang selalu saya ingat dan 'pegang' semenjak dari awal saya terjebak dengan hobi kumpul pml lama ni .

Cop lama...

Kenangan abadi...

Tiada ulasan:

Catat Komen

Terima kasih pada semua pengunjung yang sudi singgah ke blog saya ini , sila la tinggalkan komen anda dan ceria selalu ya..